Over exotice

Het begon in Februari 2015 toen begonnen wij met het verzorgen van ons schaafijs op festivals door heel Nederland. Van een experiment dat ontstond vanuit passie en speelsheid zijn we enkele jaren later de focus gaan leggen op catering, ijs verzorgen voor vaste aantallen mensen. 

We zijn inmiddels al jaren bezig en bekend in steden door heel Nederland. We zijn enthousiast over de toekomst met ons overheerlijke schaafijs, de webshop voor mensen om zelf aan de slag te gaan met het schaafijs en onze nieuw gevonden passie voor het maken van heerlijke fruitige cocktails! Lees hieronder meer over het ontstaan en voortbestaan van Exotice.

Ontwikkelingen in tijdlijn.

In 2015 begon het, twee vrienden die begonnen met het verkopen van schaafijs op festivals in Nederland. Ze bouwden een enorm zware massief houten schaafijsbar en gingen met veel plezier ijs schaven op  festivals als Wish Outdoor, Solar Weekend, Notorious IBE, R&B Sunday, Urban Music Festival, Urban Matterz, Holi Fusion, Alegria en nog veel meer.

Na een aantal jaar hard werken op festivals met vele ups and downs werden de eerste ijsbekers geschaafd op bruiloften en verjaardagen. Toen kwamen we erachter dat hier grote vraag naar was. De focus verlegde zich van het schaafijs maken op festivals naar het schaafijs maken voor iedereen. Bruiloften, verjaardagen, recepties, open dagen op scholen en nog veel meer.

In 2019 lag de focus bijna volledig op het verzorgen van een traditionele schaafijs experience op scholen, bruiloften, verjaardagen en meer. Ook gingen we aan de slag met het maken van onze eigen siropen. Exotice siropen vielen goed in de smaak in de Surinaamse en Hindoestaanse community. Na advies over recepten en de fijne kneepjes van de schaafijs siropen zijn we ze zelf gaan maken en verkopen.

In 2020 kwam het covid19 virus om de hoek kijken waardoor wij stil hebben gelegen. Wij zijn ons toen gaan focussen op het verkopen van schaafijs siropen, ijsblokken, ijsschaven en schaafijs pakketten. Toen is onze webshop naar het volgende niveau getild. Het was een interessant maar pijnlijk jaar voor iedereen. Hopelijk hoeven we dat nooit meer mee te maken met zijn allen.

Sinds 2022 zijn we echt van alle markten thuis. Van enorm leuke opdrachten voor zorginstellingen, gevangenissen maar ook bedrijven als Uber, Adidas en Footlocker. Met onze nieuwe unieke schaafijsbarren uit eigen ontwerp onderscheiden we ons van andere ijsmakers en komen we op de gekste plekken. Dat smaakt naar meer! Ook leren we de cocktail branche kennen en verdiepen we ons in het serveren van heerlijke cocktails.

Sinds 2023 ligt de focus op het verzorgen van een onvergetelijke experience bij al onze afnemers. Niet alleen met ons overheerlijke en schaafijs maar nu ook met onze cocktailbar. Een volledige experience voor gelegenheden als bedrijfsfeestjes, bruiloften en je kan het zo gek niet bedenken. Het begon met onze Tropical mojitobar maar er komt nog veel meer aan. The future is bright en we hebben er zin in! We zien je op jou locatie 🙂

Ontwikkeling door de jaren heen..

In het begin richte we ons vooral op het zuiden van Nederland maar de interesse in EXOTICE verplaatste zich al snel naar het Noorden en door heel Nederland.
Wij hebben ons ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid en we hebben daarbij het ijs en een selectie van onze siropen gemaakt met 100% natuurlijke kleurstoffen. Onze smaken zijn bekend van het Surinaamse schaafijs, zo hebben we smaken als Kola, Markoeza, Orgeade (Orcheade) en meer. Zo hebben we ons schaafijs en de siropen nu doorontwikkeld naar een duurzamer product en hebben we de verpakking verduurzaamd, ook die is nu recyclebaar. Van onze klanten krijgen we vaak te horen dat dit het beste schaafijs is dat ze ooit hebben gehad en daar zijn we trots op!

Onze missie zit hem echt in het moderniseren en professionaliseren van schaafijs in Nederland, wij zagen partijen die het product wel leveren maar op een onhygiënische en amateuristische wijze. Wij doelen erop ons schaafijs op westers en hoog niveau te presenteren. Een goede uitstraling, producten van de hoogste kwaliteit, barmedewerkers met een lach op het gezicht en hygiëne als centraal focus punt.

Wij verzekeren iedereen die met ons werkt van een leuke zorgeloze tijd met de meest lekkere ijsbekers van Nederland. Kijk gerust even mee op onze sociale media om ons beter te leren kennen. 

× Hoe kan ik je helpen?